Termeni şi condiţii 

Contract între utilizator (Utilizator, dvs.) şi S.C. ACCENT TRAVEL & EVENTS (titular Accenttravel.ro, noi). 
Vă rugăm citiţi cu atenţie aceşti termeni şi condiţii contractuale (Termeni & Condiţii) înainte de a utiliza pagina de internet Accenttravel.ro. (Site)

Site
Site-ul vă este oferit de Accent Travel & Events, persoană juridică română, cu sediul social în Bucureşti, Sos. Mihai Bravu 215, Sector 2, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/7734/1999, Cod Unic de Înregistrare RO 12097170, capital social subscris şi vărsat de 577.400 lei, cont bancar RO95INGB0001008129478910, deschis la ING BANK – METROPOLIS. Vă rugăm să notaţi că toată corespondenţa privind Serviciul de Relaţii cu Clienţii va trebui trimisă la această adresă.


Acceptarea Termenilor & Condiţiilor
Utilizând acest Site sunteţi de acord în totalitate cu aceşti Termeni & Condiţii, fără nici o altă restricţie. Vă rugăm să reţineţi că toate tranzacţiile efectuate prin acest site sau prin departamentul Tranzacţii cu Clienţii sunt supuse acestui regulament. În momentul efectuării rezervării sau achiziţionării ofertei disponibile pe Accenttravel.ro clientul acceptă necondiţionat Termenii şi Condiţiile prezentului site.


Serviciile Accenttravel.ro
Accent Travel & Events vă pune la dispoziţie prin site-ul www.accenttravel.ro un sistem automat care vă oferă posibilitatea de a cauta şi verifică disponibilităţi pentru diferite servicii turistice şi vă permite să efectuaţi rezervarea dorită.

Aveţi posibilitatea să alegeţi dintr-o gamă largă de servicii: rezervarea biletelor de avion, rezervarea hotelurilor şi a altor pachete turistice direct pe Site cât şi de a plăti aceste servicii prin intermediul sistemului de plăţi on-line PayU.
www.accenttravel.ro se limitează la intermedierea între client şi furnizori. www.accenttravel.ro acţionează ca şi agent pentru terţi furnizori, cum ar fi: liniile aeriene, hoteluri, alţii furnizori de servicii turistice.

www.accenttravel.ro nu-şi asumă nicio responsabilitate pentru serviciile oferite de furnizorii de servicii turistice şi nu garantează în nici un fel (explicit sau implicit) acurateţea sau calitatea serviciilor promovate pe acest site.


Informaţiile publicate pe site:
www.accenttravel.ro oferă prin intermediul site-ului informaţii cu titlu general, cu scop consultativ. Din acest motiv, recomandăm utilizatorilor Accenttravel.ro să citească cu atenţie Regulamentele Furnizorilor de Servicii Turistice şi/sau să verifice cu ambasada sau biroul de turism de la destinaţie, actualitatea informaţiilor de pe site, raportat la perioada calendaristică, zona geografică, restricţii, termeni şi condiţii impuse de anumite organisme interne şi internaţionale.

Accenttravel.ro nu asigură nicio garanţie cu privire la aranjamentele documentelor de călătorie (paşapoarte, vize, vaccinuri necesare, etc) şi nici faptul că informaţia de pe site este actualizată.
Este responsabilitatea utilizatorului de a se asigura că va călători în conformitate cu măsurile aplicabile acestor documente de călătorie.
Accenttravel.ro depune toate eforturile ca informaţia aflată pe site (incluzând tarife, descrieri, date) să fie de actualitate şi conformă cu realitatea iar în situaţia în care ne veţi aduce la cunoştinţă cea mai mică eroare sau lipsă de informaţie, aceasta va fi corectată în cel mai scurt timp.


Limba de publicare a informaţiilor
Accenttravel.ro oferă informaţii relevante privind serviciile oferite şi termenii aplicabili unui anumit serviciu în limba română, sau în limba engleză. Cu toate acestea, întrucât o mare parte a informaţiilor sunt preluate din sisteme de rezervări internaţionale, descrierile serviciilor turistice sunt afisate in limba engleză. În cazul în care există orice neclarităţi, vă sugerăm să ne contactaţi telefonic la nr. 0374 462 265 pentru a primi asistenţă din partea consultanţilor noştri.

Rezervarea
Formularul de rezervare aflat pe pagina de internet wwww.accenttravel.ro  permite culegerea informaţiilor de la utilizator în vederea realizării comenzii. Prin aceasta din urma se înţelege:
-rezervarea efectuată de utilizator direct în portalul www.accenttravel.ro  
- rezervarea efectuată prin telefon, cu ajutorul serviciului telefonic de rezervări (din cadrul serviciului de Tranzacţii cu Clienţii) Accenttravel.ro  
Rezervările care nu sunt efectuate prin www.accenttravel.ro pot avea alte preţuri.
Pentru orice modificare a călătoriei care derivă din vina contractantului (ex: liniile aeriene) sau în cazul întârzierii / anulării zborului, Accenttravel.ro va încerca să contacteze clientul telefonic sau via email, cu scopul de a-l informa asupra modificărilor survenite. În această situaţie, site-ul Accenttravel.ro nu este responsabil pentru modificările desfăşurării călătoriei, întârzieri, zboruri anulate, sau alte modificări cauzate de contractantul / executantul serviciului. Este necesar ca utilizatorul să respecte regulamentul organizatorului / furnizorului serviciului comandat (ex: restricţiile impuse de compania aeriană pentru check in şi controlul paşapoartelor).


Confirmarea rezervării
În cazul rezervării efectuate prin intermediul paginii www.accenttravel.ro, utilizatorul va primi o confirmare electronică, la adresa specificată de acesta din urmă în formularul de comandă.
Recomandăm utilizatorului să verifice corectitudinea informaţiilor (prenume, nume, data plecării, destinaţia). Dacă observă anumite greşeli, trebuie să anunţe în maxim 24 de ore de la momentul rezervării serviciul de Tranzacţii cu Clienţii Accent Travel & Events, în vederea modificării lor. Pot fi situaţii, funcţie de momentul notificării Accenttravel.ro, în care corectarea acestor informaţii nu va putea fi posibilă fără anumite cheltuieli suplimentare, dat fiind că regulile de modificare şi anulare a rezervării sunt definite de furnizorul produsului / serviciului. Anumiţi operatori (în special liniile aeriene low cost) nu permit efectuarea de rectificări care rezultă din vina persoanei care efectuează rezervarea.
Aceste erori de informaţii din rezervare datorate utilizatorului nu duc la rezilierea contractului încheiat cu Accenttravel.ro. Biletele de avion sunt transmise acestuia în format electronic, către adresa de email indicată în timpul rezervării.


Condiţiile Furnizorilor de Servicii Turistice
Termenii şi condiţiile Furnizorului de Servicii Turistice se aplică adiţional Termenilor şi Condiţiilor acestui site. Acestea pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plată, obligaţii, anulări, modificări ale rezervărilor şi restituiri de bani (dacă este cazul), ori restricţii de altă natură.
Unele companii aeriene pot impune taxe suplimentare cum este taxa Transit –without-visa. Accenttravel.ro nu este responsabil pentru costurile suplimentare care pot apărea în momentul transferurilor de la un aeroport/terminal la altul.
Utilizatorul este direct responsabil de respectarea condiţiilor impuse de Furnizorul Serviciilor Turistice privind timpii de îmbarcare, reconfirmarea zborurilor sau a oricăror altor reguli.
De notat că timpul minim de îmbarcare (înaintea plecării) recomandat de companiile aeriene este de 120 de min pentru zborurile internaţionale, respectiv 90 de min pentru zborurile interne. Anumite companii doresc să reconfirmaţi zborul cu cel putin 72 de ore înainte de plecare iar nerespectarea acestei reguli poate duce la anularea rezervării de zbor.
Dacă veţi utiliza opţiunea “Cereri speciale / Special requests”, Accenttravel.ro nu vă garantează confirmarea acestor cereri, însă le va transmite către Furnizorul de Servicii Turistice. Este responsabilitatea utilizatorului de a reconfirma direct cu Furnizorul de Servicii Turistice dacă aceste cereri speciale pot fi îndeplinite.
În timpul navigării dvs în site-ul Accenttravel.ro, veţi putea observa referiri către diferite condiţii aplicabile ofertelor speciale. Vă recomandăm să citiţi cu atenţie aceşti termeni iar pentru detalii complete, să contactaţi direct echipa Accenttravel.ro (Serviciul de Tranzacţii cu Clienţii).


Preţurile
Taxele Accenttravel.ro în calitate de intermediar între client şi furnizorii de servicii, sunt incluse în preţul produsului sau serviciului.
Accenttravel.ro nu este responsabil pentru modificări ale preţurilor produselor şi serviciilor, deoarece Accenttravel.ro primeşte informaţii despre preţurile actuale direct de la executanţii / operatorii aerieni. De asemenea, Accenttravel.ro nu se face responsabil pentru eventuale costuri suplimentare stabilite de operatorul sau furnizorul de servicii în cazul anulării sau modificării rezervării.
Anulări /Modificări
Dacă utilizatorul doreşte să anuleze sau să modifice serviciul rezervat / achiziţionat (iar Furnizorul de Servicii permite acest lucru), acesta are responsabilitatea de a informa în scris Accenttravel.ro (Serviciul de Tranzacţii cu Clienţii) via email la adresa office@accenttravel.ro.
Rezervarea se va putea anula în concordanţă cu Termenii şi Condiţiile Furnizorului de Servicii Turistice. În anumite cazuri este posibil ca să nu puteţi anula/modifica anumite servicii turistice sau va trebui să respectaţi anumite cerinţe pentru aceste acţiuni. Dacă emailul de anulare / modificare este expediat în afara programului de lucru al departamentului de Tranzacţii cu Clienţii, solicitarea va fi procesată în ziua lucratoare urmatoare. Accenttravel.ro nu este responsabil dacă din motive tehnice în procesul de comunicare cu utilizatorul apar erori sau probleme în transmiterea mesajelor.
În eventualitatea modificării unei rezervări, Accenttravel.ro îşi rezervă dreptul de a aplica anumite taxe pentru acoperirea costurilor administrative ce rezultă din această acţiune. Aceste taxe sunt diferite/separate de taxele impuse direct de către Furnizor.


Plata, modalităţi de plată
Pe Accenttravel.ro sunt posibile doar acele metode de plată care sunt enumerate pe pagina de internet în dreptul produsului / serviciului respectiv.
Plata se poate efectua în sistemul nostru de rezervări online cu principalele tipuri de cărti de credit, prezentate detaliat şi pe site: Visa şi Mastercard. Datele cardului de credit sunt utilizate cu scopul de confirmare a efectuării rezervării.
Dacă plata se efectuează cu un card care aparţine unui terţ, este necesar acceptul scris (autorizaţie scrisă) din partea proprietarului cardului.
Accenttravel.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice îşi rezervă dreptul de a încasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot să apară la momentul rezervărilor prin cărţile de credit. În acest caz, utilizatorul este informat despre comisioanele aplicabile. Accenttravel.ro îşi rezervă dreptul de a transfera costurile generate de penalizările de charge back.
Este necesar să vă asiguraţi că detaliile adresei dvs de facturare se potrivesc cu cele de pe extrasul dvs de cont, deoarece Accenttravel.ro poate expedia biletele sau confirmarea rezervării, bonurile de reduceri sau alte documente de călătorie exclusiv la adresa persoanei care a efectuat plata / titularului cardului.
Pentru minimizarea încercărilor de fraudare a cărţilor de credit, înainte de emiterea documentelor de călătorie, ne rezervăm dreptul de a efectua – prin intermediul procesatorului de plăţi online (PayU)– verificări aleatorii, de a solicita dovada adresei utilizatorului şi o copie a cărţii de identitate, precum şi un extras de cont recent.
În cazul rezervării călătoriei cu avionul operate de mai mult de o companie aeriană low cost, utilizatorul este obligat să aibă în cont o sumă egală sau mai mare decât preţul total al biletului achiziţionat. În cazul lipsei de resurse financiare suficiente, pot exista situaţii în care doar un singur bilet este rezervat şi celălalt nu, iar anularea unei rezervări incomplete va fi imposibil de efectuat. Întreaga răspundere în această situaţie îi aparţine clientului.
Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.
În funcţie de termenii şi condiţiile impuse de hoteluri, la momentul rezervării se poate solicita utilizatorului plata integrală sau parţială a serviciului rezervat. Plata va fi efectuată, funcţie de caz, în contul Accenttravel.ro, hotelului sau reprezentantului acestuia.
În anumite cazuri, detaliile cărţii dvs de credit pot fi transferate către Furnizorul de Servicii Turistice. Furnizorul în cauză va prelua plăţile pentru rezervările dvs.
Accenttravel.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice nu-şi asumă nicio obligaţie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de călătorie în cazul neplăţii integrale a serviciilor comandate. În orice situaţie, utilizatorul este responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.


Utilizarea site-ului
Accenttravel.ro nu este responsabil pentru aptitudinile Utilizatorului de a accesa ori utiliza site-ul şi nici pentru eşecurile generate de carenţa acestor aptitudini.
Accenttravel.ro nu este responsabil pentru costurile care pot să apară din utilizarea incorectă a serviciului sau interpretării eronate a informaţiilor conţinute de acesta.
Accenttravel.ro tinde către o bună funcţionare a site-ului, însă nu poate garanta că site-ul nu poate fi afectat de viruşi sau alte acţiuni care pot genera defecţiuni sau alte pierderi. Acelaşi lucru este valabil pentru alte informaţii conţinute pe acest site şi serviciile furnizate de terţele părţi deoarece site-ul contine link-uri către alte pagini de internet. Accenttravel.ro nu este responsabil aşadar pentru disponibilitatea acestora sau pentru politicile lor de confidenţialitate, conţinutul lor.
Înformaţiile postate în site sunt dinamice şi pot fi modificate frecvent. Accenttravel.ro are dreptul de a face modificări, fără notificarea clientului.
Accenttravel.ro nu este responsabil pentru problemele tehnice care pot apărea la Organizatori / Furnizorii de Servicii.
Accenttravel.ro nu este responsabil şi nu compensează întârzierile, anulările, grevele sau alte evenimente care nu sunt sub controlul direct Accenttravel.ro.

Răspunderea utilizatorului
Sunteţi de acord să utilizaţi site-ul în conformitate cu legile în vigoare.
Principalele obligaţii ale utilizatorului:
•    Responsabilitatea financiară pentru tranzacţiile efectuate în contul sau numele utilizatorului, prin intermediul site-ului
•    Vârsta utilizatorului trebuie să fie peste 18 ani
•    Utilizatorul garantează veridicitatea datelor furnizate despre persoana sa sau membrii familiei sale
•    Utilizatorul nu va utiliza site-ul în scopuri speculative, în generarea de rezervări false sau frauduloase
•    Îi este interzisă transmiterea materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii
•    Utilizatorul este obligat să nu altereze / copieze / transmită / distribuie / vândă / afişeze / licenţieze sau să reproducă conţinutul site-ului cu excepţia utilizării în scop personal şi necomercial a unei singure copii a informaţiei conţinută în Site.


Interzicerea accesului pe Site
Accent Travel & Events îşi rezervă dreptul de a vă interzice oricând accesul pe Site fără o notificare prealabilă.

Legături către alte Site-uri
Acest Site poate conţine legături către alte pagini web externe şi operate de alte părţi implicate. Accenttravel.ro nu are niciun control sau asociere cu aceste pagini web şi nu îşi asumă nicio responsabilitate în legătură cu acurateţea, integritatea sau calitatea acestor pagini web ale părţilor implicate. Conţinutul acestor pagini web externe nu reflectă produsele, serviciile sau informaţiile furnizate de Accenttravel.ro. Orice opinii referitoare la conţinutul acestor pagini web externe vor trebui redirecţionate către administratorii paginilor în cauză.


Forţa Majoră
Accenttravel.ro nu este responsabil în cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forţa majoră. Evenimentele majore includ, dar fără a se limita, intervenţii guvernamentale, războaie, răpiri, incendii, inundaţii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste etc. care pot afecta Accenttravel.ro sau furnizorii săi.


Modificări asupra Site-ului
Accenttravel.ro poate modifica design-ul sau conţinutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum şi alte caracteristici ale Site-ului.
Copyright-ul, drepturile de proprietate şi conţinutul Site-ului sunt rezervate de către Accent Travel & Events. Materialul conţinut pe Site este proprietatea Accent Travel & Events sau a afiliaţilor săi, exceptând cazul în care sunt recunoscute ca aparţinând altor părţi implicate. Numele Accenttravel.ro  precum şi celelalte mărci, logo-uri sau elemente grafice conţinute în Site aparţin Accent Travel & Events sau ale afiliaţilor săi. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi mărci înregistrate ale respectivilor proprietari. Nu aveţi niciun drept sau licenţă de utilizare a acestor mărci înregistrate.


Politica de Securitate
Accenttravel.ro utilizează tehnologie securizată pentru a proteja informaţiile dvs. personale şi tranzacţiile financiare. Accenttravel.ro se conformează procedurilor şi standardelor de securitate stipulate în Politica de Securitate.
Achiziţiile online nu mai sunt de mult o noutate. Dacă veţi alege să plătiţi cu cartea de credit, detaliile cărţii dvs. de credit sunt criptate în timpul tranzacţiei, determinând o securitate mărită. Accenttravel.ro utilizează tehnologia Secure Socket Layer (SSL) care asigură proceselor de achiziţionare online prin intermediul cărţii de credit, o securitate mărită.
Modificări ale Termenilor şi Condiţiilor
Accenttravel.ro îşi rezervă dreptul de a modifica sau actualiza oricând Termenii şi Condiţiile referitoare la utilizarea acestui Site, fără notificare prealabilă către Utilizatori. Versiunea actuală a Termenilor şi Condiţiilor va fi afişată pe Site din data în care modificările intra în vigoare. Continuarea utilizării acestui Site după publicarea acestor modificări va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificări.


Legea guvernantă
Aceşti Termeni şi Condiţii reprezintă contractul între Utilizator şi Accenttravel.ro şi este guvernat de legile din România. În cazul apariţiei unor litigii, competenţa de soluţionare aparţine instanţelor române, conform dreptului comun în materie.

Condiţii generale de rezervare pentru vanzarea biletelor de avion


I. Rezervări de locuri
1.1. Rezervările de locuri pentru transport aerian de pasageri se fac cu ajutorul sistemelor internaţionale computerizate de rezervări, care permit accesul agenţiei la baza de date a companiei şi rezervarea locurilor pentru o anumită cursă.
1.2. La efectuarea rezervării, pasagerul primeşte de la agenţie informaţii referitoare la preţul zborului (valabil la data rezervării, incluzând şi taxele de aeroport, taxe combustibil, tarifele de servicii Accenttravel.ro), precum şi informaţiile referitoare la condiţii, restricţii şi reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.
1.3. Condiţiile, regulile şi restricţiile aplicabile unui bilet de avion sunt preluate direct de la compania aeriană şi se supun inclusiv politicii de tarife Accenttravel.ro. Pot interveni aici şi alţi factori, precum obligaţia deţinerii vizei, independenţi de voinţa agenţiei.
Aceste reguli împreună cu preţul biletului de avion, se pot modifica, prin voinţa celor ce le-au impus, până în momentul cumpărării efective a biletului, fără ca agenţia să poată fi făcută în vreun fel raspunzătoare.
II.    Emiterea biletelor de avion. Modalităţi de plată
2.1. Emiterea biletelor de avion rezervate şi plata acestora se fac conform condiţiilor impuse de către fiecare companie aeriană în parte. Pasagerul are obligaţia să se informeze despre termenul până la care rezervarea sa este valabilă şi să se prezinte în termen pentru achitarea biletului pentru a intra în posesia acestuia. Termenele pot fi schimbate oricând de companie, situaţie în care agenţia va anunţa pasagerul despre modificare, fără a putea fi, însă, facută răspunzatoare în vreun fel de către acesta pentru o eventuală anulare.
2.2. Raportul contractual între agenţie şi pasager apare în momentul în care pasagerul a achitat biletul de avion şi a intrat în posesia acestuia. Înainte de a achita efectiv biletul, pasagerul are obligaţia să se informeze la agenţie despre toate condiţiile şi restricţiile aplicabile acelui bilet şi să citească prezentele condiţii generale.
2.3. Pasagerul poate plăti biletul de avion în LEI sau EUR, la cursul de schimb utilizat de agenţie, în ziua respectivă.
III.    Preţurile biletelor de avion
3.1. Preţurile biletelor de avion comercializate de agenţie sunt rezultatul unui sistem complex de reguli tarifare, tarife contractuale, tarife publicate în sistemele centralizate de rezervări, tarife speciale, tarif de serviciu al Accenttravel.ro, etc. În aceste condiţii, fiecare zbor în parte presupune calcularea de către agentul specializat al preţului aplicabil biletului de avion respectiv. Acelaşi zbor, cu aceeaşi companie poate avea preţuri diferite.
Dată fiind multitudinea de preţuri aplicabile biletelor de avion, acestea, ca şi regulile aplicabile lor, nu pot fi afişate sau publicate. Dat fiind că informaţiile referitoare la reguli provin din comunicările scrise / transmise de către compania aeriană, prin sistemele de rezervare centralizate sau direct la agenţie, acestea au un caracter continuu iar modificările pot fi permanente, motiv pentru care ele nu pot fi traduse sau publicate în vreun înscris.
3.2. Preţurile de vânzare nu sunt neapărat înscrise pe biletele de avion. Între preţul înscris pe biletul de avion şi cel efectiv încasat de agenţie, pot apărea diferenţe care decurg din regulile de emitere a biletelor de avion stabilite de compania aeriană precum şi din politica de tarife de serviciu Accenttravel.ro.
Preţul unui bilet de avion devine ferm, împreună cu toate condiţiile aplicabile lui, numai în momentul în care este înscris pe documentul de încasare întocmit de agenţie.
3.3. Pentru activitatea specifică, agenţia poate aplica urmatoarea politică de tarife de serviciu, denumite pe scurt TSF. TSF nu sunt returnabile în caz de anulare sau modificare a biletului de avion.
Schema Taxei de Serviciu public:

A.  Taxă cancelation/storno - se reţine taxa de serviciu aplicată iniţial;
B. Taxă modificare rezervare/după emitere: 15 EUR.
3.4. Biletele de avion emise de agenţie sunt proprietatea I.A.T.A. - BSP România - în calitate de reprezentant al companiilor aeriene membre, încasările aferente biletelor vândute se decontează către I.A.T.A. BSP - România, drept pentru care agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare despre modul în care a stabilit preţul unui bilet de avion decât de către acest organism sau de către compania pentru care a emis biletul.
3.5. Preţul oricărui bilet de avion presupune condiţii, reguli şi restricţii speciale aplicabile călătoriei la care se referă documentul respectiv în mod special. Pasagerul are obligaţia să se informeze despre aceste reguli înainte de a cumpăra respectivul bilet. După cumpărarea biletului se consideră că pasagerul a luat la cunoştinţă despre toate aceste reguli, el nu mai poate pretinde că nu a fost informat, odată ce a intrat în posesia biletului de avion.
3.6. Preţul biletului de avion include de regulă taxele de aeroport, taxe combustibil, TSF. Există, însă, situatii, independente de voinţa agenţiei, în care, pe parcursul călătoriei i se pot solicita pasagerului şi alte taxe, care nu au fost percepute iniţial, situaţie în care agenţia nu poate fi facută răspunzătoare.
Vânzarea biletelor liniilor aeriene low cost presupune de multe ori şi adăugarea unor taxe suplimentare care se referă de obicei la tarifele în care bagajul nu este inclus în preţul biletului. Rezervarea bagajului poate fi efectuată şi după efectuarea rezervării prin achitarea unei taxe suplimentare stabilite de către operator plus a unei taxe încasate de Accenttravel.ro.
IV. Biletul de avion
4.1. Biletul de avion este documentul, înscrisul sau convenţia electronică în baza căreia se efectuează zborul. Biletul de avion este emis de agenţie dar este proprietatea companiei aeriene pentru care a fost emis.
4.2. Condiţiile contractului şi informaţiile înscrise pe biletul de avion completează prezentele condiţii generale. Se consideră că pasagerul care a intrat în posesia biletului de avion a luat la cunoştinţă de toate aceste informaţii.
V. Drepturile şi obligaţiile părţilor
5.1. Agenţia este răspunzătoare de emiterea corectă a biletelor de avion şi de informarea cu bună credinţă a pasagerului asupra condiţiilor aplicabile biletului de avion vândut.
5.2. Înformarea pasagerilor se va realiza prin afişarea în mod vizibil în agenţie a prezentelor condiţii generale de vânzare a biletelor de avion precum şi prin prezentarea, la cererea expresă a pasagerului, a condiţiilor speciale de transport ale companiei, aplicabile zborului în cauză, fără a fi nevoie de o semnătură a pasagerului care să certifice că a fost informat.
5.3. Pasagerul este obligat să citească prezentele condiţii generale afişate pe site pentru fiecare bilet sau în agenţie înainte de a cumpăra biletul de avion. Biletul de avion, o dată cumpărat, se presupune că pasagerul a luat la cunoştinţă despre toate informaţiile legate de biletul respectiv, el nemaiputând să invoce ulterior necunoaşterea acestora şi să pretindă eventuale despăgubiri agenţiei.
5.4.  Pasagerul este obligat să se prezinte la îmbarcarea pentru zbor cu cel puţin 1 oră şi 30 de minute înainte de ora plecării, pentru a i se putea întocmi formalităţile necesare.
5.5.  Agenţia nu este răspunzătoare şi nu i se pot pretinde despăgubiri pentru că pasagerul nu a zburat, în următoarele condiţii:
- pasagerul nu s-a prezentat la timp la îmbarcare (1 oră şi 30 min înainte de ora plecării înscrisă pe bilet)
- pasagerul este refuzat la îmbarcare datorită unor probleme legate de documentele sale personale (inclusiv lipsă viză de intrare pentru ţara de destinaţie, viză falsă, paşaport cu interdicţie etc) sau în situaţia unui refuz nejustificat al autorităţilor de a permite călătoria.
- alte imprejurări sau cazuri de forţă majoră, pe care agenţia nu le putea prevedea sau evita
5.6.  Agenţia nu este răspunzătoare pentru întârzieri sau modificări de orar ale companiei aeriene pentru care s-a emis biletul, pentru calitatea zborului sau pentru servicii aferente zborului (ex - pierderi de bagaje), obligaţii care cad direct în sarcina companiei. În astfel de situaţii, pasagerul se va adresa direct companiei transportatoare, care va despăgubi pasagerul în conformitate cu reglementările internaţionale.
5.7. Pasagerul poate renunţa la biletul de avion cumpărat în orice moment, înainte de data plecării. Indiferent de motivul renunţării, regula presupune că pasagerului i se va aplica o penalizare de 100% din valoarea biletului inclusiv taxe şi TSF + 15 EUR TSF de anulare.
Dacă regulile companiei permit condiţii de returnare mai avantajoase, agenţia va aplica aceste reguli, în favoarea pasagerului, fără ca acestea să afecteze reţinerea TSF şi TSF de anulare.
5.8. Pasagerul poate modifica biletul iniţial cumpărat în condiţiile stabilite de compania pentru care a fost emis biletul, pentru fiecare caz în parte. Pentru fiecare modificare se aplică penalizarea prevăzută de condiţiile stabilite de compania pentru care s-a emis biletul. Orice modificare a unui bilet de avion se efectuează înaintea plecării zborului iniţial ce urmează a fi modificat. Biletul nu poate fi păstrat în vederea unei utilizări ulterioare dacă nu este modificat şi reemis înaintea zborului programat iniţial. Agenţia va aplica TSF pentru modificare conform politicii sale comerciale.
5.9.  Pasagerul nu poate utiliza numai părţi componente ale zborului aferent biletului cumpărat. Neprezentarea pasagerului la primul zbor se consideră renunţare la bilet şi i se aplică prevederile din prezentele condiţii generale.
5.10. Pasagerul nu poate transmite biletul de avion unei terţe persoane.
5.11. Neprezentarea la zbor presupune pierderea biletului de avion, cu o penalizare de 100% din valoarea biletului.
5.12. În situaţia în care pasagerul, din vina sa, utilizează doar parţial zborurile înscrise în biletul de avion cumpărat, el nu va putea pretinde despăgubiri de niciun fel agenţiei sau companiei pentru care s-a emis biletul.
5.13. Pasagerul are obligaţia să se asigure că este în regulă din punct de vedere al tuturor formalităţilor necesare călătoriei (poliţie, vamă, sănătate, paşaport, viză, etc), agenţia neavând nicio răspundere în faţa pasagerului din acest punct de vedere. Refuzul la îmbarcare dintr-unul din aceste motive cade în sarcina exclusivă a pasagerului, fără că acesta să poată pretinde despăgubiri agenţiei.
5.14. Agenţia va informa de bună credinţă pasagerul asupra formalităţilor necesare călătoriei solicitate, conform informaţiilor furnizate de sistemul computerizat de rezervare, dar nu poate fi făcută responsabilă asupra veridicităţii acestor informaţii şi nici trasă la răspundere pentru a le fi oferit sau nu, deoarece serviciul de informare este unul oferit suplimentar şi nu are legatură cu serviciul de emitere a biletului de avion.
5.15. Agenţia nu este răspunzătoare pentru pagube sau inconveniente produse pasagerului în timpul zborului sau datorită unor modificări de orar, întârzieri ale zborurilor, etc, împrejurări care se află dincolo de controlul şi voinţa agenţiei.
5.16. Datorită situaţiei create prin cererile masive de azil politic sau rămânerile ilegale în ţările din Vest, autorităţile tuturor statelor, chiar în prezenţa vizei de intrare eliberată de ambasadele ţărilor respective în România, pot refuza fără explicaţii să permită trecerea frontierei, respectiv îmbarcarea în avion a pasagerului. În astfel de situaţii, agenţiei nu i se pot solicita despăgubiri, deoarece imposibilitatea efectuării transportului se datorează unui terţ.
VI. Reclamaţii
6.1. Orice reclamaţie cu privire la biletul de avion cumpărat se va face în scris, în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la data producerii evenimentului reclamat.
6.2. Reclamaţiile care nu sunt făcute în scris nu vor fi luate în considerare.
6.3. Agenţia va transmite reclamaţia respectivă companiei aeriene pentru care a fost emis biletul iar soluţia dată aparţine companiei aeriane, în calitate de proprietară a biletului. Agenţia va informa pasagerul despre soluţia dată de companie reclamaţiei, în scris, în termen de 3 zile de la primirea răspunsului de la companie. Dacă pasagerul nu este mulţumit cu răspunsul primit, acesta se va adresa direct companiei aeriene care a efectuat zborul.
6.4. Pasagerul va fi despăgubit direct de către compania aeriană în toate cazurile în care aceasta decide acest lucru, agenţia nefiind obligată să intermedieze astfel de despăgubiri.
6.5. Orice reclamaţie din partea pasagerului se va face în conformitate cu prezentele condiţii generale de vânzare a biletelor de avion.
VII. Dispoziţii finale
7.1. Prezentele condiţii generale sunt realizate în conformitate şi se completează cu prevederile CONVENŢIEI DE LA VARŞOVIA, în care România este parte semnatară, în conformitate cu prevederile art. 11, aliniatul 2 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI.
7.2. Afişarea în agenţie a prezentelor condiţii generale presupune obligativitatea pasagerului de a le citi. Se consideră că pasagerul care a cumpărat biletul de avion a luat la cunoştinţă despre conţinutul acestor condiţii şi nu va mai putea invoca ulterior necunoaşterea lor sau lipsa de informare.
7.3. Prezentele condiţii generale vor fi aplicabile şi opozabile terţilor în toate situaţiile stipulate în cuprinsul lor.
7.4. Accenttravel.ro se încadrează în excepţiile OG 130/2000 art.6. lit. f.


Termeni şi condiţii rezervări hoteliere
Accenttravel.ro îşi rezervă dreptul de a modifica aceşti termeni şi condiţii în orice moment. Modificările vor intra în vigoare de îndată ce vor fi publicate pe www.accenttravel.ro  
Efectuarea/ Modificarea / Anularea rezervărilor
1. Orice rezervare efectuată online şi neanulată la termenul limită de anulare specificat în sistem se consideră fermă şi implică responsabilitatea plăţii.
2. Toate anulările vor fi efectuate prin intermediul sistemului online sau în cazul unei disfuncţionalităţi a sistemului, se poate contacta serviciul de Tranzacţii cu Clienţii al Accenttravel.ro  
3. Termenul limită de anulare fără penalizare este specificat în momentul efectuarii rezervării online. Depăşirea termenului respectiv implică plata penalizărilor care de asemenea sunt specificate în rezervare.
4. În cazul neprezentării la hotel, se va aplica o penalizare de minimum o noapte (“no show”) până la maximum costul întregii şederi, în funcţie de politica de anulare a hotelului.
5. Cererile de rambursare, ca urmare a neutilizării în totalitate sau parţială a serviciilor turistice, trebuiesc însotite de o confirmare scrisă din partea hotelului. Această confirmare nu garantează returnarea contravalorii serviciilor neutilizate. Va fi onorată numai în cazul în care hotelul acceptă returnarea contravalorii.
6. Toate rezervările vor fi onorate numai pentru persoanele pe numele cărora s-a facut rezervarea. Schimbările de nume nu sunt permise.
7. În caz de imposibilitate fortuită de a onora rezervarea, Accenttravel.ro  îşi rezervă dreptul de a înlocui hotelul sau alte servicii confirmate iniţial cu altele de categorie similară sau superioară, fără niciun fel de altă compensaţie în schimb sau de a returna banii integral în cazul în care este imposibilă oferirea unei alternative.
8. Cazarea se face, de regulă, între 12.00 şi 14.00, ora locală, în ziua sosirii programată în rezervare. Pentru a evita probleme la cazare, vă rugăm să ne informaţi în cazul în care veţi ajunge mai târziu la hotel.
9. Toate hotelurile publicate pe Accenttravel.ro solicită ca cel puţin unul dintre pasageri să aibă 18 ani împliniţi. În cazul în care clienţii au sub 25 ani şi rezervă hoteluri din SUA sunt rugaţi să contacteze hotelul direct pentru clarificări.
Tarife
1. Accenttravel.ro nu percepe taxe sau comisioane în plus faţă de tarifele afişate online.
2. Mesele incluse în fiecare tarif sunt specificate la rubrica 'Mese incluse'.
3. În anumite destinaţii este posibil să se perceapă taxe locale plătibile direct la hotel.
4. Unele hoteluri au tarife fluctuante, care se schimbă zilnic. Tariful nu poate fi garantat decât pe baza unei rezervări confirmate. Nu se acceptă o cerere de rambursare bazată pe faptul că preţul de vanzare a fost aproape sau peste tariful de recepţie.
5. Conducerea hotelului poate solicita, la sosire, detaliile cardului de credit sau un depozit care să acopere şi să garanteze orice costuri suplimentare care pot apărea în timpul şederii dumneavoastră.
Tipuri de camere
1. Tipurile de camere pot depinde de disponibilitatea acelui tip de cameră în hotel şi pot varia în funcţie de hotel şi/sau de ţară în ceea ce priveşte categorisirea tipurilor de camere. Încercăm să ne asigurăm că hotelul oferă tipul de cameră rezervat, totuşi pot exista ocazii când în loc de o cameră cu pat dublu poate fi alocată o cameră cu două paturi separate sau o cameră cu pat dublu poate fi alocată în loc de o cameră cu două paturi separate. Vă rugăm să luati la cunoştinţă că majoritatea hotelurilor europene oferă două paturi single alăturate pentru a forma un pat dublu. În timp ce toate preferinţele legate de tipul de cameră dorit sunt trimise la hotel, alocarea camerelor este făcută de către hotel şi depinde de disponibilitatea din momentul intrării în hotel. O cameră triplă nu garantează trei paturi separate. Mărimile paturilor şi configuraţia lor pot diferi. Acest lucru poate include şi un pat pliant. O cameră cvadruplă este o cameră pentru patru adulţi, cu două, trei sau patru paturi. Acest lucru poate include şi paturi pliante. Aranjamentul paturilor poate varia de la un hotel la altul.
2. Orice cerere suplimentară, cum ar fi pentru etaj superior, pentru cameră de fumători etc. nu e garantată în momentul rezervării şi va depinde de disponibilitatea hotelului în ziua intrării clientului.
3. Clasificarea după stele a hotelurilor afişate oferă o idee generală a calităţii hotelului şi un nivel aproximativ de facilităţi, servicii şi comodităţi. Totuşi criteriile şi cerinţele specifice aplicate pot diferi de la ţară la ţară. Accenttravel.ro nu se face responsabil de aceste criterii diferite de clasificare a hotelurilor între ţări, tipuri de camere şi informaţiile despre hotel legate de aceste chestiuni. Este responsabilitatea persoanei care face rezervarea să se asigure că tipul de cameră rezervat este adecvat numarului de persoane care călătoresc.


Reclamaţii
1. Orice reclamaţie trebuie depusă în scris la sediul Accenttravel.ro (Accent Travel & Events) în maxim 30 de zile de la data ieşirii din hotel.
2. Înainte de transmiterea reclamaţiei către agenţie, persoana care a fost cazată la hotel va supune atenţiei hotelului acest fapt, în timpul şederii. Nu vor fi luate în considerare reclamaţiile care nu au fost supuse şi atenţiei hotelului. Orice reclamaţie trebuie raportată, pe loc, hotelului.
3. Nu suntem responsabili pentru compensarea niciunei situaţii care ar fi putut fi rezolvată la faţa locului dacă hotelul ar fi fost informat.

Termeni şi condiţii generale
1. Accenttravel.ro nu va fi responsabil pentru eventuale inconveniente sau rezultate ale unor circumstanţe neprevăzute cum ar fi inundaţii, cutremure, revolte, acte teroriste, acte guvernamentale sau schimbarea autorităţii dintr-o ţară, condiţii de vreme nefavorabile sau renovări la hotel care nu ni s-au comunicat în avans.
2. Diferenţele de climă şi regulile de economisire a energiei din diferite ţări pot afecta sistemele de încălzire din hotelurile localizate în zona sau ţara respectivă. De exemplu, în Italia sistemul de încălzire poate fi operat între 15 noiembrie şi 15 martie, din cauza reglementărilor guvernamentale.
3. Începerea şi încetarea datelor de funcţionare a piscinelor pot fi de asemenea afectate de condiţiile de climă şi vreme. Accenttravel.ro nu este responsabil pentru politicile hotelurilor legate de aceste aspecte.
4. După efectuarea rezervării, vă rugăm verificati şi asigurati-vă că toate detaliile din voucher (cum ar fi adresa hotelului, informaţiile despre hotel, oraş şi ţară) sunt corecte. În acest mod, veţi fi protejat de orice neplăceri cauzate de o eroare a sistemului.
5. Folosirea site-ului se va face numai în urma acceptării termenilor şi condiţiilor. Dacă nu acceptaţi aceşti termeni şi condiţii, nu folosiţi acest site.
 

 


 

 

 

© 1999 - 2022 Accent Travel & Events SRL. Toate drepturile rezervate
ANPC Romania | Solutionarea Litigiilor
Licenta turism: Nr. 354/18.12.2018 | Polita de asigurare nr. 56225 (valabila pana la 15.11.2023) | Certificat ISO 9001 | Pentru veridicitatea informatiilor click AICI.

Certificari IATA ANPC
Vacante cu plata online Vacante cu plata online